Reseptit
Leave a Comment

Nokkos shakshuka

Mun vakkarilistalle on päätynyt vihreä shakshuka, jonka yleensä teen pinaatista. Nyt oli pinaatti loppu, joten otin aamukävelylle pussin ja hanskat mukaan ja poimin nokkoset metsästä shaksukaan. Nokkonen on paistettuna rakenteeltaan hieman karheampaa kuin pinaatti. Myös maku on hieman vahvempi kuin pinaatissa, hieman “yrttinen”. Kannattanee pahimpia koiran ulkoilureittejä ja autoteiden reunoja välttää näitä kerätessä. Ja hanskat on priima apu 🙂


Nokkos shakshuka

  • Servings: 2-3
  • Difficulty: helppo
  • Print

Freesi ja täyttävä brunssiherkku kesäviikonlopulle.

Vihreä shakshuka on reilun täyttävä brunssiruoka viikonlopulle. Tämä alkukevään version on tehty nokkosesta. Muina vuodenaikoina nokkosen voi korvata pinaatilla. Nauti sinällään tai mehevän patongin kanssa!

Ingredients

– Noin litra nokkosen lehtiä
– 2 shalottisipulia
– 3 valkosipulin kynttä
– 6 kananmunaa
– oliiviöljyä
– kuminaa, suolaa, mustapippuria

Directions

1.Pilko sipulit ja valkosipuli ja kuullota oliiviöljyssä.
2.Huuhdo pinaatit kunnolla ja lisää sipulisilpun joukkoon. Anna hautua sen verran, että pinaatti pienenee noin puoleen alkuperäisestä koosta. Nokkonen ei yhtä paljon kutistu kuin pinaatti.
3.Lisää kaikki mausteet ja sekoita kunnolla.
4.Levitä seos laakeaksi pannulle ja tee jokaiselle munalle tyhjä aukko pannulle. Jätä kuitenkin vihannesseosta kolojen joka puolelle, jottei munat levähdä. Laita hieman oliiviöljyä joka koloon ja lisää kananmunat.
5.Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä.
6.Kun munat alkavat olla kypsät, murustele päälle mozzarella ja anna hautua kannen alla niin pitkään, että mozzarella on mukavasti sulanut.

Leave a Reply